3 mar 2020

Informasjon til beboere

Diverse informasjon til beboere

FØRSTEHJELPSKURS

Tirsdag 17. mars kl 1800 vil Røde Kors avholde et 3-timers førstehjelpskurs i Grendehuset. Kurset er åpent for alle beboere på Finstad Park. Påmelding skjer til p.batta@huseierne.no. Kurset kan ha maksimalt 15 deltakere. ”Først til mølla” prinsippet vil derfor gjelde. Dersom interessen er stor vil flere kurs kunne bli arrangert.

 

SAMTYKKE TIL DIGITAL KOMMUNIKASJON

Vi i styret vet at mange ønsker å motta informasjon digitalt.

OBOS eiendomsforvaltning AS vil på vegne av boligselskapet sende en SMS fra nummer 1929, med forespørsel om samtykke til digital kommunikasjon. Henvendelsen sendes kun til boligeiere som ikke tidligere har samtykket.

Den som gir sitt samtykke til digital kommunikasjon, kan når som helst trekke samtykket tilbake.

 

Dersom du samtykker, vil blant annet, årsrapport (innkalling til årsmøte), tredjepartsopplysninger (ligningsoppgaver) brev og fakturaer kunne bli sendt per e-post. I tillegg åpnes det også opp for muligheten til enkelte varslinger på SMS.

 

Vi i styret er opptatt av å sørge for at den enkelte får informasjon på en enklest mulig måte. På denne måten kan vi få tilfredsstilt både den enkeltes behov for effektiv kommunikasjon og redusere bruk av papir.

Vi oppfordrer derfor alle våre eiere til å gi samtykke til digital kommunikasjon.

 

HALOGEN LYSPÆRER

I de originale armaturene over kjøkkenbenken og over speilet på badet må det brukes halogen lyspærer. Siden EU har bestemt at halogen lyspærer ikke lenger skal produseres, er det noen som lurer på om det vil være mulig å skaffe slike pærer framover.

Styret har undersøkt hos to butikker i Ski som leverer Philips og Osram lyspærer, og begge har bekreftet at halogen lyspærer til våre armaturer fortsatt vil bli produsert og vil være til salgs i butikkene.

 

VIDEOOVERVÅKNING AV BODGANGER

Etter flere innbrudd i felles bodområder ble det i 2019 vurdert alternative løsninger for å begrense/hindre dette. Ett alternativ var endring av låsesystem og det andre var å øke videoovervåkningen.

Det er tidligere etablert videoovervåkning av parkeringsområdet og innkjøringen, og dette området er dekket av til sammen 17 kameraer.

I september 2019 innhentet vi tilbud på ytterligere 14 kameraer i inngangsområdene til bodene. Arbeidet ble bestilt og er nå under installasjon med ventet ferdigstilling i løpet av mars 2020.

Foreløpig blir en person fra hvert sameie kurset i avlesning av videoopptak. Ønsker om at videoene granskes må rettes til styrene i hvert boligsameie. Innsyn skal følge gjeldende lover og forskrifter.

 

PARKERINGPLASSER TIL LEIE

Det er fortsatt parkeringsplasser til leie i carporten. Det er mulig å leie 1 plass per leilighet og plassen kan leies i 2 år mot en avgift på 300 kroner per måned. Henvendelse til oddvard2@online.no.

 

 

VIBBO – NY BEBOERPORTAL OG HJEMMESIDELØSNING

OBOS lanserer i disse dager VIBBO, som er en ny beboerportal og hjemmesideløsning. Med denne løsningen vil styret kunne samle all informasjon som beboerne trenger å vite om Finstad Park Boligsameie 2 på ett sted. Løsningen vil gjøre det lettere å kommunisere med beboere som har åpnet for kontakt per sms og e-post.

Styret planlegger å ta VIBBO i bruk etter at årsmøtet 2020 er gjennomført. Styretavla vil fortsatt være en kommunikasjonskanal og vi oppfordrer alle til å ta en titt når en passerer.